herfstkinderen

Op veel basisscholen ervaren onderbouwleerkrachten problemen rond de zogenaamde herfstkinderen. Er leven veel vragen als ‘is er nu een 1 januari grens of niet? Wat zegt de Inspectie? Mogen wij zelf beslissen of ze doorgaan naar groep 3 of niet? Moeten ze niet de gehele basisschoolperiode onnodig op hun tenen lopen?’ etc.   

In één bijeenkomst van een ochtend of middag kunnen leerkrachten, intern begeleiders en directeuren alle informatie krijgen om beleid te kunnen maken omtrent het omgaan met herfstkinderen. Aan het einde van de bijeenkomst  is het volgende gerealiseerd:

  • De deelnemers hebben kennis opgedaan omtrent de regelgeving betreffende herfstkinderen;
  • De deelnemers hebben kennis opgedaan over hoe je tot een verantwoord besluit kunt komen betreffende het wel of niet door laten gaan van een herfstkind naar groep 3 en wat je daarvoor moet doen;
  • De deelnemers hebben geoefend met casuïstiek;
  • De deelnemers ontvangen een handige lijst om te screenen of een kind door kan gaan naar groep 3 of een verlengde kleuterperiode nodig heeft.

De bijeenkomst kan op school worden gegeven, maar leent zich ook goed voor een netwerkbijeenkomst voor onderbouwleerkrachten of voor een scholingsbijeenkomst binnen een samenwerkingsverband,  schoolvereniging of stichting. Belangstelling of meer informatie? Neem contact op via het contactformulier.

      herfstkinderen 2 herfstkinderen 1